Bok & DVD
Sluta skolan!
En lärares tankar och råd till unga föräldrar
av
Lennart Mogren
Kp bok och DVD p Books-on-DemandLadda hem bokens manus i pdf 380 KB
Soldier Meadows

På en ranch i norra Nevada träffar vi en kärnfamilj av den gamla stammen. De bor ensligt och yngste sonen får sin utbildning hemma. Hans två äldre bröder har flyttat hemifrån. Alla tre har fått större delen av sin skola i hemmet.

Pappa Mackey och mamma Candi berättar om sina erfarenheter och reflektioner. Sonen Sam berättar om hur han ser på skillnaden mellan att gå i skola hemma och i vanlig skola.

Förutom ranchen tar Soldier Meadows emot gäster som vill dela deras liv några dar. Mackey är en riktig cowboy. Jag har sett honom kasta lasso runt bakbenen på hoppande kalvar som inte vågade ta sig över en bäck. Det var som att se en special effect på film, fast på riktigt.

Även cowboys kastas av hästar. Har du sett rodeo vet du vad jag menar. Mackey blev avkastad, skadade höften och blev tvungen att vila i tre månader för att läka skadan. Han höll på att bli galen av bristen på aktivitet. Hans fru Candi föreslog då att han skulle fördriva tiden med att skriva en bok om alla de historier han brukade berätta. Han tog mod till sig och skrev.

Boken heter Last Buckaroo. Jag har läst den och jag rekommenderar den lika varmt som läsarna på amazon.com där boken finns att köpa.